Belgische mountainbikers stellen niet teleur: "Er zat nog meer in"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Belgische mountainbikers stellen niet teleur: "Er zat nog meer in"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Ruben Scheire overtrof zondag zichzelf in het mountainbiken in Rio en pakte een knappe elfde plaats. En volgens de 24-jarige Scheire zat er nog meer in dan die elfde plek. Ook die andere landgenoot Jens Schuermans deed het zeker niet onaardig.

Een valpartij gooide helaas roet in het eten voor Ruben Scheire. "Er zat nog meer in. In de laatste ronde ben ik nog gevallen", laat Scheire weten in HNB. "De Fransman voor mij zat helemaal dood, maar zo kon hij toch weer wegrijden. Anders zat er top tien in. Maar kom, ik ben nu ook content."

Schuermans kwam uiteindelijk als 18e binnen. "Op de laatste helling loopt mijn ketting eraf. Klote dat zoiets op de Spelen moet gebeuren. Ik moest nog naar de materiaalpost lopen. Daar alleen verlies ik nog een minuut. Anders haal ik misschien top 15", aldus Schuermans. De mountainbiker kwam ook nog eens terug op de polemiek over de selectie.

"Verdiende selectie"

Kevin Van Hoovels werd niet geselecteerd, Schuermans en Scheire wel. "Mensen die het mountainbike van dichtbij volgen, weten dat wij onze selectie verdienden. Met vijf jonge Belgen zitten we heel dicht tegen de wereldtop aan. Wij moeten nu sterker worden, met het oog op Tokio. De mannen die hier scoren, zijn in de dertig jaar", besluit Schuermans.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties