Afvaller Rio geeft er de brui aan: "Had me mijn einde anders voorgesteld"

Redactie
| 0 reacties
Afvaller Rio geeft er de brui aan: "Had me mijn einde anders voorgesteld"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Kevin Van Hoovels zet aan het eind van het seizoen een punt achter zijn profcarrière. Van Hoovels werd eerder nog gepasseerd voor de Olympische Spelen en besliste toen al om te stoppen.

Zijn ploeg, Versluys, kapt ermee aan het eind van het seizoen en dus vond ook Van Hoovels de tijd rijp om zijn beslissing wereldkundig te maken. "Voor mij persoonlijk maakt het niet veel meer uit", aldus Van Hoovels op Facebook.

De reden is niet ver te zoeken. "Ik was uiteraard graag nog een aantal jaren door gegaan om te tonen dat die 10e plaats op het WK vorig jaar geen toevalstreffer was maar mijn niet-selectie voor de Olympische Spelen hebben mij doen beslissen om na dit seizoen afscheid te nemen van het crosscountry gebeuren."

Mijn niet-selectie heeft mij doen beslissen om na dit seizoen afscheid te nemen

-Kevin Van Hoovels

"Ik had me mijn afscheid op het hoogste niveau uiteraard anders voorgesteld maar het is tijd nu om vooruit te kijken en op zoek te gaan naar nieuwe uitdagingen." Hij geeft aan dat de niet-selectie voor Rio een zware klap was.

Hij zegt de moutainbike-sport niet helemaal adieu, maar wil zich toeleggen op andere disciplines. "Mijn grote liefde is altijd de marathon geweest. Ik hoop mij daarop toe te leggen vanaf volgend seizoen. Geïnteresseerde ploegen mogen mij steeds contacteren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties