Transfergeruchten 30/08: Meersman, Zabel, Declercq, ...

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Transfergeruchten 30/08: Meersman, Zabel, Declercq, ...

De transfermarkt in de wielersport is ondertussen bijna een maand open. Vandaag was er een heel drukke dag met heel wat geruchten, transfers of contractverlengingen. Een gebundeld overzicht van alle nieuwtjes.

Pieter Weening verlengt op korte termijn zijn contract met Roompot – Oranje Peloton en zal ook de komende twee seizoenen uitkomen voor de 100% Nederlandse pro-continentale wielerploeg.

De overgang van Gianni Meersman naar Fortuneo Vital Concept is nu helemaal rond. De renner tekende een contract van één seizoen bij de Franse ploeg.

Het Duitse talent Rick Zabel - jawel, zoon van - gaat dan weer bij Katusha koersen. De 22-jarige Zabel was dit seizoen aan de slag bij BMC Racing Team, maar maakt de overstap naar de Russische formatie.

Rick Zabel bij BMC

Trek-Segafredo heeft vandaag werk van de toekomst gemaakt. De Amerikaanse ploeg heeft renners Peter Stetina (Verenigde Staten) en Fumiyuki Beppu (Japan) een nieuw contract van twee seizoenen gegeven.

Etixx-Quick Step zag met Meersman een renner vertrekken, maar heeft wel de komst van Tim Declercq officieel bekendgemaakt. De voormalige Belgische kampioen bij de beloften komt over van Topsport Vlaanderen-Baloise.

Wesley Kreder maakt dan weer de overstap van Team Roompot-Oranje Peloton naar Wanty-Groupe Gobert. In 2014 was de Nederlander ook al eens aan de slag bij de ploeg van Hilaire Van der Schueren.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties