Voormalig Belgisch beloftenkampioen tekent bij Etixx-Quick-Step

Koen Frans
Koen Frans
| 0 reacties
Voormalig Belgisch beloftenkampioen tekent bij Etixx-Quick-Step

Voormalig Belgisch beloftenkampioen Tim Declercq verlaat eind dit seizoen Topsport Vlaanderen-Baloise voor de World Tour-formatie Etixx-Quick-Step.

Tim Declercq (27) werd profrenner in 2012 en behaalde de voorbije jaren top-10 plaatsen in de Coppa Bernocchi, Dwars door het Hageland, de GP Samyn en recent nog de Schaals Sels (7de).

"Ik ben ernorm tevreden, dit is een droom die werkelijkheid wordt", reageerde Declercq. "Ik sprak al met Patrick Lefevere en ik weet wat mijn rol zal zijn. Het is een eer om voor Etixx-Quick-Step te mogen rijden. De ploeg houdt evenveel van kasseien als ikzelf."

"Ik wil ook graag Topsport Vlaanderen danken om mij te steunen in mijn eerste jaren als prof. Dat betekende veel voor mij", aldus Declercq, die de voorbije twee edities in de lange vlucht van Parijs-Roubaix zat.

Lefevere tevreden

Patrick Lefevere was tevreden met zijn nieuwe transfer voor het komende seizoen. "We volgen Declercq al een tijdje en het is een consistente en sterke coureur. Hij heeft een grote motor en ik ben er van overtuigd dat hij ons vertrouwen niet zal beschadigen en een belangrijke rol kan spelen binnen ons team."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties