Thuisrijder van Team Sky viert feest in Ronde van Groot-Brittannië

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Thuisrijder van Team Sky viert feest in Ronde van Groot-Brittannië

De derde etappe in de Ronde van Groot-Brittannië is gewonnen door een thuisrijder. Ian Stannard (Team Sky) liet zijn medevluchters achter en reed solo naar de overwinning. Julien Vermote blijft de leider.

Vier vluchters - allemaal Britten - vertegenwoordigden de ontsnapping van de dag in de derde etappe. Ian Stannard (Team Sky), Kristian House (One Pro Cycling), Graham Briggs (JLT Condor) en Matt Cronshaw (Madison Genesis) gingen op zoek naar de ritzege.

Die laatste moest door het heuvelachtige parcours zijn medevluchters laten gaan. Maar op 40 kilometer van de streep achtte Stannard zijn moment gekomen. De knecht van Chris Froome in de Tour liet Briggs en House achter en soleerde naar zijn eerste overwinning van het seizoen.

Vermote leider

Het peloton liet de vluchters begaan, want zij vormden geen bedreiging voor de leiderstrui van Julien Vermote (Etixx-Quick Step). Onze landgenoot blijft zo minstens nog een dag langer in de gele leiderstrui rijden. Het was Nicola Ruffoni die in het peloton de sprint om de vierde plaats won.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties