Sep Vanmarcke komt nog eens terug op opvallende keuze voor Cannondale: "Ik zet mezelf op scherp"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Sep Vanmarcke komt nog eens terug op opvallende keuze voor Cannondale: "Ik zet mezelf op scherp"

Sep Vanmarcke heeft ook dit jaar weer een knap seizoen gereden, maar een echte uitschieter in een grote klassieker ontbreekt nog steeds. Ook al is Vanmarcke qua punten samen met Greg Van Avermaet onze beste Belg op de WorldTour-ranking.

De kers op de taart ontbreekt echter nog steeds. In 2017 dan maar? "Hoe rapper, hoe liever", opent Sep Vanmarcke in HLN. "Liefst al in 2017. Met een tikkeltje geluk kan het, maar ik vergeet niet dat er nadien ook nog tijd is. Die fout ga ik niet meer maken. Vorig jaar heb ik me te veel druk opgelegd."

"Ik spiegel me aan Van Avermaet: hij begint nu ook pas te winnen", aldus de renner, die volgend seizoen LottoNL-Jumbo verlaat en aan de slag gaat bij Cannondale. "Ik vind dat een renner niet te lang bij zijn ploeg mag blijven. Soms geraak je te veel op je gemak, dus ik zet mezelf op scherp met die transfer."

Cannondale was het eerst en meteen concreet - Sep Vanmarcke

Vanwaar de keuze voor Cannondale? "Zij waren het eerst en meteen concreet. Ze hebben getoond dat ze in mij willen investeren en dat ik de kopman voor het voorjaar word. Ze hebben vertrouwen in mij. En dat mijn broer Ken ook voor Cannondale komt werken, is natuurlijk ook geweldig. Ik heb er al veel zin in", besluit Vanmarcke.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties