Analyse Het verlies van Gasparotto is een serieuze smet op de ambitie van Wanty-Groupe Gobert

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Het verlies van Gasparotto is een serieuze smet op de ambitie van Wanty-Groupe Gobert
Foto: © photonews

Wanty-Groupe Gobert zal volgend seizoen geen beroep meer kunnen doen op Enrico Gasparotto. De Italiaan gaat volgend seizoen bij Bahrain-Merida fietsen. En dat is toch wel een smet op de ambities van de Belgische ploeg.

Het was de droom van ploegleider Hilaire Van der Schueren om op termijn deel uit te maken van de WorldTour. De ervaren sportdirecteur droomde zelfs van de Ronde van Frankrijk. Maar die ambitieus hebben toch een serieuze deuk gekregen nadat Enrico Gasparotto besloten heeft om de ploeg te verlaten.

Enrico Gasparotto, die in het voorjaar van 2017 35 jaar oud wordt, wilde na zijn tweede zege in de Amstel Gold Race nog één keer een goed contract versieren. Bij Wanty heeft hij zijn carrière opnieuw op de rails gezet, maar een megacontract zit er niet in bij een procontinentale ploeg.

Aanwezigheid Nibali

En dus bood Bahrain-Merida, een gloednieuwe formatie, een uitweg. Daar werd de Italiaan wellicht gehaald op aanraden van Vincenzo Nibali, in het verleden zijn ploegmaat bij Liquigas en Astana. Bovendien kan hij er in zijn favoriete Ardennenklassiekers als kopman uitgespeeld worden.

Van der Schueren rekende echter op de diensten van Gasparotto om op termijn in de WorldTour aan de slag te gaan. Maar zonder zo'n grote vis lijkt dat moeilijk te worden. Of algemeen manager Bourlart moet nog een absolute verrassing uit zijn mouw toveren, maar dat lijkt een moeilijke opgave.

De overstap van Gasparotto is een groot verlies voor Wanty-Groupe Gobert
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties