Veldrijden rond het Colosseum? "Zelfs in Central Park als ze het me vragen"

Veldrijden rond het Colosseum? "Zelfs in Central Park als ze het me vragen"

Het veldrijden is een mondiale sport geworden. Waar er vroeger vooral op Vlaamse en Nederlandse klei werd gereden, zijn er steeds meer Europese steden die een koers naar hun stad willen halen. En de organisatoren staan daarvoor open.

Zondag begint het veldritseizoen aan de Muur van Geraardsbergen. Koen Monu, organisator van verschillende grote veldritten, denkt aan meer 'speciale' plekken om te koersen.

“Komt morgen de vraag om een wedstrijd in Central Park te organiseren, ik stap zo op het vliegtuig”, zegt hij in Het Nieuwsblad. “Zulke locaties krijg je makkelijker verkocht aan sponsors en publiek. De cross in Geraardsbergen is daar een mooi voorbeeld van.”

Zo willen steden de mooiste plekken van hun regio in de verf zetten. “De Scheldecross in Antwerpen is daar een mooi voorbeeld van”, zegt Monu. “Aan de ene kant van de Schelde een domein waar je een mooi parcours kan uittekenen, en met zicht op de Antwerpse skyline aan de andere zijde van de Schelde. Er zullen nog steden volgen. Ik ben al vanuit Italië benaderd om eens te zien of een cross op en rond het Colosseum tot de mogelijkheden behoort. Dat zou wat geven.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties