Tweevoudig Belgisch kampioen Vantornout rijdt nu voor het plezier: "Ik heb niet meer het loon van een kopman, dus nu wordt er minder van mij verwacht"
Timothy Collard
Timothy Collard vanuit Geraardsbergen
| 0 reacties

Tweevoudig Belgisch kampioen Klaas Vantornout rijdt nu voor het plezier: "Ik heb niet meer het loon van een kopman, dus nu wordt er minder van mij verwacht"

Tweevoudig Belgisch kampioen Vantornout rijdt nu voor het plezier: "Ik heb niet meer het loon van een kopman, dus nu wordt er minder van mij verwacht"
Foto: © Photonews

Klaas Vantornout is inmiddels 34, maar na een 'rampzalige winter' lijkt hij er nu opnieuw te staan. De tweevoudige Belgische kampioen legt de lat niet meer te hoog op zijn oude dag. Klaas wil zich in de eerste plaats amuseren.

“Ik wil weer plezier beleven aan mijn sport, zeker na zo’n rampzalige winter. Het is zeker niet evident om zomaar voor het plezier te rijden, maar die beslissing is genomen in overleg met de ploeg”, aldus Vantornout na de Brico Cross in Geraardsbergen.

“Ik word niet meer betaald als kopman, dus wordt er nu ook niet meer zoveel van me verwacht. Het was stoppen of op deze manier verder doen en ik heb voor het laatste gekozen. Ik moet zeggen dat het een opluchting is. Een bevrijding, zo voelt het aan”, aldus Vantornout.

"Ik wil het die jonge gasten nog moeilijk maken, hoor"

Klaas Vantornout

Vantornout rijdt nu dus voor het plezier, maar toch blijft hij strijdvaardig. “Ik ben 34, voor mij moét er niets meer. Let op: ik train ontzettend hard en ik zal mijn best blijven doen. Ik wil het die jonge gasten nog moeilijk maken, hoor. Maar het zal niet iedere cross lukken om op het podium te staan.”

“Als ik af en toe eens de neus aan het venster kan steken, dan zal ik al heel tevreden zijn. Het is alleszins al één keer gelukt, dat is een ferme opsteker”, besloot Vantornout.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

20/07/2021 - 24/07/2021 Ronde van Wallonië
03/08/2021 - 07/08/2021 Ronde van Burgos
14/08/2021 - 05/09/2021 Vuelta

Nieuwste reacties