Belgische kampioen is ambitieus: "Bij een superdag moet top vijf mogelijk zijn"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Belgische kampioen is ambitieus: "Bij een superdag moet top vijf mogelijk zijn"

Donderdag staat de tijdrit van het EK in Plumelec op het programma. Met Yves Lampaert en Victor Campenaerts levert ons land twee tijdrijders af. Die laatste wil een goede prestatie neerzetten.

Heel wat toppers zoals Dumoulin, Cancellara en Tony Martin ontbreken op het EK. Een spijtige zaak volgens Campenaerts, maar dat maakt de motivatie niet minder groot. "Ik ben alleszins gemotiveerd en ik hoop dat ik hier ook mijn selectie voor het WK tijdrijden kan afdwingen", opent Campenaerts.

De tijdrijder werd vorige week nog vijfde in de Vuelta-tijdrit. "De omloop had voor mij wel wat vlakker mogen zijn. Het parcours is een beetje vergelijkbaar met dat van de tijdrit in de Vuelta. Ik hoop dat ik tegen morgen gerecupereerd ben van de Ronde van Spanje", aldus onze landgenoot.

Topfavoriet

Voor Campenaerts is er één grote favoriet. "De topfavoriet is Castroviejo. Voor de andere plaatsen zal het spannend worden. Ik denk dan aan mijn ploegmaat Primoz Roglic en Bob Jungels. Maar Yves (Lampaert) en ik moeten voor de top tien kunnen gaan. Bij een superdag is de top vijf ook mogelijk", besluit Campenaerts.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties