Italiaanse concurrentie voor Nederlandse kandidatuur WK wielrennen in 2020

Koen Frans
Koen Frans
| 0 reacties
Italiaanse concurrentie voor Nederlandse kandidatuur WK wielrennen in 2020

Groningen en Drenthe krijgen in de strijd voor de organisatie van het WK Wielrennen in 2020 concurrentie van Vicenza en Veneto. De Italianen onthulden gisteren hun plannen voor het WK van binnen vier jaar.

De wegwedstrijd gaat volgens de plannen van start op het San Marcoplein in Venetië. De streep ligt in Vicenza. Daar wacht een omloop van 20,75 kilometer, die 6 á 7 keer gereden moet worden. De Monte Berico (1,15km aan 7%) en de Via Costacolonna (1,7km aan 7,1%) zijn de belangrijkste hindernissen onderweg. Voor de tijdritten heeft de organisatie Padova en Venetië op het oog.

De beslissing over wie het WK Wielrennen 2020 mag organiseren, wordt volgend jaar tijdens het WK in het Noorse Bergen genomen. Naast Groningen/Drenthe en Veneto/Vicenza hebben ook het Zwitserse Zug en het Britse Yorkshire interesse getoond in de organisatie van het WK.

Kansen voor de landgenoten?

Vicenza organiseerde in 2013 en 2015 de aankomst van een rit in de Ronde van Italië. Deze etappes werden gewonnen door respectievelijk Giovanni Visconti en Philippe Gilbert. Het is dus een parcours voor de heuvelachtige punchers. Zou Van Avermaet er in 2020 nog bij zijn?

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties