LottoNL-Jumbo met twee Belgen naar Eneco Tour: "Erop gebrand om ons te laten zien"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
LottoNL-Jumbo met twee Belgen naar Eneco Tour: "Erop gebrand om ons te laten zien"

Maandag gaat in het Nederlandse Bolsward de Eneco Tour van start. Voor een Nederlandse formatie zoals LottoNL-Jumbo is deze koers van WorldTour-niveau dus een belangrijke afspraak op de agenda.

"Het is een speciale wedstrijd omdat deze WorldTour-koers deels over Nederlandse wegen gaat", opent ploegleider Merijn Zeemaan. "Daarom zijn we erop gebrand onszelf te laten zien. We willen succesvol zijn op verschillende fronten."

Vanmarcke in Geraardsbergen

De ploeg rekent op Dylan Groenewegen in de sprints en heeft nog enkele jongens voor het algemene klassement en de tijdrit in petto. Met Sep Vanmarcke en Maarten Wynants zijn er ook twee Belgen in de selectie opgenomen. "Met de finish in Geraardsbergen hebben we met Sep Vanmarcke een renner die dat zeker moet aankunnen", aldus Zeeman.

Maar de ploegleider beseft dat het niet gemakkelijk zal worden om in een sterk bezet deelnemersveld te kunnen zegevieren. "De concurrentie is sterker en er zijn meer ploegen die mee willen doen in de sprint. Het is voor ons een goede test hoe wij als sprinttrein hier functioneren", besluit Zeeman.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties