Vergeet de Tour en Qatar: de Eneco Tour is het festival bij uitstek voor de sprinters!

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Vergeet de Tour en Qatar: de Eneco Tour is het festival bij uitstek voor de sprinters!

Maandag staat in Friesland de start van de Eneco Tour op het programma. De WorldTour-rittenkoers is één van de laatste voorbereidingen voor de sprinters voor het WK in Qatar. Maar wat een deelnemersveld staat er aan de start, fenomenaal!

Het deelnemersveld in de Eneco Tour is impressionant, dat is het minste wat je kunt zeggen. Zowat alle beste sprinters ter wereld staan maandag aan de start in Bolsward. Dé publiekstrekker is ongetwijfeld wereldkampioen Peter Sagan (Tinkoff). Etixx-Quick Step zakt met zowel Tom Boonen als Marcel Kittel af naar de Eneco Tour.

Kittel-Greipel

Zeker voor Kittel is dat een speciaal duel, want hij kijkt er zijn landgenoten André Greipel (Lotto Soudal) en John Degenkolb (Giant-Alpecin) in de ogen. Greipel liet enkele weken geleden al verstaan dat hij het kopmanschap voor het WK niet wil delen. Maar alsof dat nog niet genoeg is, staan er nog een resem toppers aan de start.

Cavendish mocht vier keer aan het feest in de Tour

Mark Cavendish (Dimension Data) bijvoorbeeld, zilver op de Spelen in Rio en in juli nog goed voor vier ritzeges in de Tour. Met ook nog Caleb Ewan (Orica-BikeExchange), die recent nog de Vattenfall Cyclassics in Hamburg won, en Dylan Groenewegen (LottoNL-Jumbo) staan er twee rastalenten aan de start.

Sprintersfestival

Zij krijgen de concurrentie van de Franse sprinters: Nacer Bouhanni (Cofidis) en Arnaud Démare (FDJ). Ook nog aan de start in de Eneco Tour: Giacomo Nizzolo (Trek-Segafredo), Boy van Poppel (Trek-Segafredo) en gouden plak in Rio Elia Viviani (Team Sky).

En last but not least: Alexander Kristoff, de Noorse machtsprinter van Katusha. Het belooft vanaf komende maandag een heus sprintersfestival te worden in Nederland en België. Er lijken zo'n drie kansen op een massasprint te zijn. Maar met meer dan tien topsprinters aan de start, zullen er maar weinig sprinters écht aan hun trekken komen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties