Deze renners kunnen zondag wel eens een gooi doen naar goud op het EK

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Deze renners kunnen zondag wel eens een gooi doen naar goud op het EK
Foto: © photonews

Zondag is het zover en wordt het eerste Europese kampioenschap bij de profs gereden. Het leek ons dus hoog tijd om het lijstje met de favorieten samen te stellen.

Zelf kunnen we met Philippe Gilbert rekenen op een medaillekandidaat. Het parcours is spek naar de bek van de voormalige wereldkampioen, maar dit seizoen is de Gilbert van enkele jaren geleden ver zoek. Verder hebben we met Ben Hermans, Jan Bakelants, Gianni Meersman en Jens Keukeleire enkele outsiders voor een medaille.

Bij de andere landen is het wat koffiedik kijken door het ontbreken van enkele grote namen. Bij de Fransen wordt het vooral opletten voor Tony Gallopin, afgelopen woensdag nog winnaar in de GP van Wallonië, en Julian Alaphilippe. De jonge renner van Etixx-Quick Step bewees in de Ardennenklassiekers al tot wat hij in staat is.

Peter Sagan is uiteraard ook één der favorieten, maar zijn zwakke Slovaakse ploeg is gegarandeerd een nadeel. De Italianen kunnen dan weer rekenen op de eindjump van Enrico Gasparotto. Met ook nog Fabio Aru en Diego Ulissi heeft Italië genoeg kwaliteit rondrijden.

Wout Poels zit in goede vorm

De Nederlanders kunnen dan weer rekenen op Wout Poels. De luitenant van Froome bij Team Sky bewees zijn goede vorm in de Ronde van Groot-Brittannië en zette al eerder dit jaar Luik-Bastenaken-Luik op zijn naam.

Outsiders

Nog enkele outsiders voor een mogelijke medaille: Mathias Frank bewees in de Vuelta over goede benen te beschikken. Rui Costa heeft al vaker bewezen op een kampioenschap goed te zijn. De Spanjaarden hebben dan weer niet één echte kopman, maar waarom niet gokken op David De La Cruz of Ruben Fernandez?

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties