Gianni Meersman legt plannetje voor EK uit én vreest Sagan naar eigen zeggen niet

Redactie
| 0 reacties
Gianni Meersman legt plannetje voor EK uit én vreest Sagan naar eigen zeggen niet

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Gianni Meersman is één van de outsiders voor de EK-titel in Plumelec. De 30-jarige renner won in de afgelopen Vuelta twee ritten en lijkt dus klaar om zondag de strijd aan te gaan.

Ondanks het feit dat Meersman twee ritten won, wilde Patrick Lefevere hem toch geen nieuw contract geven. "Er werd aan mij getwijfeld. Ik ben na heel wat tegenslag weer van nul moeten beginnen", opent Meersman. "Dan doet het deugd als je twee keer wint. Mentaal was het niet altijd gemakkelijk de voorbije maanden, maar nu voel ik me weer goed."

Mentaal was het niet gemakkelijk de laatste maanden - Gianni Meersman

België heeft, met ook Philippe Gilbert, meerdere troeven, maar in een sprint wordt er op Meersman gegokt. "Ik moet wachten tot in de finale en als het een sprint wordt, dan moet ik meedoen", aldus de renner in HNB. Dat betekent dus dat Meersman het mogelijk tegen wereldkampioen Peter Sagan moet opnemen.

"Ik heb nog niet tegen hem gesprint, maar iedereen valt te verslaan. We moeten trouwens ook niet wachten op een sprint. We moeten koersen en niet gewoon met Sagan naar de meet gaan. Op papier zijn we hier met drie of vier renners die Europees kampioen kunnen worden. We moeten uitgaan van onze sterkte", besluit Meersman.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties