De Weert wil meerdere troeven uitspelen: "Elke trui is even belangrijk, of dat nu een EK, WK of BK is"

Redactie
| 0 reacties
De Weert wil meerdere troeven uitspelen: "Elke trui is even belangrijk, of dat nu een EK, WK of BK is"

Het is nog één dag wachten tot het EK voor de profs in Plumelec van start gaat. België zakt met één van de sterkste selecties af naar het EK, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Nederland.

Onze noorderburen sturen enkel Wout Poels en een garde jonge renners naar Plumelec. "Ik stelde vast dat heel veel Belgisch renners echt zin hadden in dit EK", opent bondscoach Kevin De Weert. "Daar ben ik blij om. Want bij sommige landen zie je inderdaad dat het anders is. Maar voor mij is elke trui even belangrijk. Of dat nu een BK, een WK of een EK is."

Meerdere kopmannen

Er zijn gezien het wedstrijdverloop meerdere kopmannen in de Belgische selectie. "We hebben vijf, zes renners die in goeden doen zijn. Daar moeten we gebruik van maken", zegt de bondscoach. "Eén kopman? Zolang iedereen eerlijk communiceert, zie ik het probleem niet. In Rio is het toch ook goed verlopen?"

Eén van die kopmannen voor zondag is ongetwijfeld Philippe Gilbert, maar is hij in goede doen? "Ik schrijf Gilbert nooit af. Bij het BK hadden er ­velen ook niet aan hem gedacht en wat hij daar liet zien, was van een hoog niveau. Gilbert blijft Gilbert. Hij heeft van dit EK een doel gemaakt en vindt hier een parcours op zijn maat", besluit De Weert.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties