Na winst op BK wil Gilbert nog meer: "Ik vind zo'n EK net iets speciaals"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Na winst op BK wil Gilbert nog meer: "Ik vind zo'n EK net iets speciaals"

Philippe Gilbert is één van de outsiders om zondag op het podium te staan in het allereerste EK voor de profs. Maar de BMC-renner, volgend seizoen Etixx-Quick Step, weet dat hij niet de enige kopman is. Toch droomt hij van winst.

Veel grote namen hebben afgehaakt voor het EK wegens 'niet interessant genoeg'. Maar Gilbert heeft al lang zijn zinnen op het EK gezet. "Ik vind zo'n EK net iets speciaals", zegt Gilbert in HNB. "Ik heb de trui die de winnaar mag dragen al ­gezien op internet. Wit-blauw met een paar gele sterren. Leuk, toch? Het is goed dat Europa nu ook een eigen kampioenschap heeft."

Niet het jaar van Gilbert

Gilbert kon dit seizoen nog niet echt overtuigen, behalve op het BK dan. Ook de Vuelta reed hij niet uit. "Toch ben ik tevreden over mijn vorm. Eerst leek er na mijn val in de zesde rit van de Vuelta ook niet veel aan de hand. Maar de pijn werd ondraaglijk en ik moest wel stoppen. Misschien is dat niet slecht omdat de rest vermoeid is."

België komt met een sterke ploeg met meerdere troeven aan de start. "Iedereen kan de finale rijden, dat is onze sterkte. We kunnen veel troeven uitspelen en hebben enkele favorieten. Hier kunnen veel Belgen winnen. Maar de Fransen spelen een thuiswedstrijd, bij Spanje komt zowat iedereen uit de Vuelta… We zijn niet de enige favorieten", besluit Gilbert.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties