Op de meet geklopt, Lambrecht erg ontgoocheld met zilver

Op de meet geklopt, Lambrecht erg ontgoocheld met zilver
Foto: © photonews

Bjorg Lambrecht heeft zilver gepakt op het EK voor beloften in het Franse Plumelec. Een mooie prestatie, maar toch bleef de 19-jarige Lotto-Soudal-renner ontgoocheld achter. In de sprint rekende hij zich immers al rijk.

Lambrecht stak zijn handen al in de lucht, maar werd op de streep geklopt door de Wit-Rus Alexandr Riabushenko. In een rit van 150,7 km verdeeld over elf ronden waren de Belgen heel actief. Nathan Van Hooydonck ging mee in een héél vroege vlucht, maar werd na 20 km door het peloton ingerekend.

En er kwamen nog ontsnappingen, maar geen die tot einde volhield. In de ontsnapping met de Franse topfavoriet David Gaudu, de Italiaan Vincenzo Albanese en de Rus Artem Nych op de Cadoudal zat wel meer vuur. Het trio sprokkelde snel 30 seconden voorsprong. Geen Belgen bij dat groepje en dus moest er serieus gewerkt worden.

Drie Belgen reden zich de longen uit het lijf en Lambrecht leek het gaan af te maken in de sprint. Hij stak de armen al in de lucht voor de streep, maar uiteindelijk bleek Riabushenko nog net iets sneller. Het brons ging naar de Italiaan Andrea Vendrame.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties