Verkeerde keuzes nekten Belgen op EK: "Ik had het misschien kunnen afmaken"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Verkeerde keuzes nekten Belgen op EK: "Ik had het misschien kunnen afmaken"
Foto: © photonews

Op het EK in Plumelec kwam de eerste Belg, Philippe Gilbert, als achtste over de streep. De kansen van Meersman en vooral Hermans werden opgesoupeerd voor de kopman, maar die had zichzelf schromelijk overschat.

Toen we Hermans na al zijn harde labeur nog eens in de absolute slotfase naar de kop zagen schieten, kriebelde het al wat. Wat had hij kunnen doen, mocht zijn ontsnapping de finishlijn gehaald hebben?

Hermans zat in een kopgroep zonder echte kanonnen. "De groep was groot, maar ik zag geen punchers. Ik had het misschien kunnen afmaken", aldus Hermans bij Het Laatste Nieuws. Toch reden de Belgen zich te pletter om die ontsnapping terug te halen.

"Gilbert kwam me zeggen dat hij zich super voelde", aldus bondscoach De Weert. Gevolg: ook Gianni Meersman plooide zich dubbel in de voorbereiding van de sprint om Gilbert in een ideale positie af te zetten.

Gilbert mea culpa

Maar Gilbert kon het tempo niet volgen. "Ik sprak met Phil in volle finale, hij voelde zich goed. Ik trok de sprint aan, maar toen ik omkeek, zag ik hem niet. Ik wist toen al hoe laat het was", gaf Meersman aan.

Gilbert zelf sloeg mea culpa. "Ik wil me verontschuldigen, vooral bij Gianni Meersman. Zoals hij aanzette had hij beter kunnen eindigen dan mij."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties