Belgische hoop voor tijdrit bij de beloften wil kater van EK doorspoelen met sterke prestatie

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
Belgische hoop voor tijdrit bij de beloften wil kater van EK doorspoelen met sterke prestatie

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

In de tijdrit van de beloften is het voor ons land uitkijken naar de prestatie van Nathan Van Hooydonck. Op het EK in Plumelec eindigde hij als vijfde, nu mikt de belofte op de top tien.

Van Hooydonck was op het EK ontgoocheld door die vijfde plaats. Hij had op een medaille gehoopt. "De Denen waren er daar niet en dat zijn toch specialisten tegen de klok", klinkt het bij de renner. "Ook de Amerikanen en Australiërs zijn er dan niet bij, dus het is wat zuur als je dan naast een medaille grijpt."

Top tien

De ambitie voor dit WK is de top tien. "Op dit WK zal ik tevreden zijn met een plekje in de top tien. Ik ben geen pure tijdrijder, maar als ik een goede dag heb, kan ik wel snel fietsen. Een top tien zou een succes zijn", aldus Van Hooydonck in HLN. De warmte schrikt hem alleszins niet af.

"Voor we naar hier afreisden, hebben we enkele testen afgelegd in de klimaatkamer in Leuven", vertelt hij. "De hitte hier is draaglijk en beter te verdragen dan in Leuven. Die hitte wordt misschien wel een beetje overschat en overroepen. Ik zal er denk ik niet te veel last van hebben", besluit Van Hooydonck.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties