Etixx-Quick Step wint spannend secondenspel van BMC en is een derde keer wereldkampioen

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 25 reacties
Etixx-Quick Step wint spannend secondenspel van BMC en is een derde keer wereldkampioen

Etixx-Quick Step is de nieuwe wereldkampioen na de ploegentijdrit in Qatar. In een spannende strijd om een derde wereldtitel was de ploeg van Patrick Lefevere iets sneller dan BMC Racing Team.

Van voor de start van het WK was het al duidelijk: het moest en zou een strijd worden tussen BMC en Etixx-Quick Step, twee ploegen die ieder al twee keer wereldkampioen werden. En het werd ook een strijd tussen beide teams. Eerst kwamen nog de ProContinentale teams aan de start, daarna kwamen de grote kanonnen.

LottoNL-Jumbo zette als eerste een sterke richttijd neer, maar even later kwam Team Sky er al aan om een nieuwe toptijd neer te zetten. Die toptijd werd meteen daarna verbroken door Orica-BikeExchange, dat maar liefst 17" onder de tijd van Sky ging, goed voor het brons.

Duel tussen BMC en Etixx

Maar dan moesten Etixx-Quick Step en BMC nog komen. Etixx zette een ijzersterke tijd neer van 42:32.39 en verpulverde de tijd van Orica. In de laatste kilometers was het al duidelijk. Zelfs uittredende wereldkampioen BMC kon niet onder die tijd.

BMC eindigde uiteindelijk op 11.69 van de ploeg van landgenoten Yves Lampaert en Julien Vermote. Het is de derde titel voor Etixx-Quick Step na eerdere WK-titels in 2012 en 2013. Die andere Belgische ploeg, Veranda’s Willems, maakte de ambitie waar en eindigde in de top tien.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties