Het had anders kunnen lopen voor Boonen... "Het bloeden heeft gemaakt dat ik hier nu zit zoals ik zit"

Redactie
| 7 reacties
Het had anders kunnen lopen voor Boonen... "Het bloeden heeft gemaakt dat ik hier nu zit zoals ik zit"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Tom Boonen staat binnen exact een week aan de start van zijn laatste WK. De wereldkampioen van 2005 hoopt er een tweede WK-titel aan zijn palmares toe te voegen. Maar het had ook anders kunnen lopen voor Tornado Tom.

Tom Boonen kwam vorig jaar zwaar ten val in de Ronde van Abu Dhabi. De gevolgen waren niet min voor de renner van Etixx-Quick Step, want het verdict was een schedelbreuk. Boonen beseft dat hij het nodige geluk heeft gehad. "Niet de schedelbreuk, wel het bloeden heeft gemaakt dat ik hier nu zit zoals ik zit", opent Boonen.

"De breuk heeft gemaakt dat het bloed onder de schedel weg kon. Indien niet, was ik nu misschien in een toestand zoals Stig Broeckx", aldus Boonen in HLN. Na die val begon de ervaren rot weer aan zijn afscheid te denken. "Bij die val van Stig kwam het weer allemaal terug. Ik had geen zin meer om te blijven koersen."

De val van Stig Broeckx speelde een rol in de beslissing van Boonen

"Achteraf bekeken heeft het toch ook mijn beslissing mee beïnvloed om in april te stoppen met koersen. De impact die dat heeft op de familie van Stig, dat is verschrikkelijk. Wellicht komt hij er nooit meer bovenop", zegt Boonen, die een halve buur is van Broeckx. "Hij woont in Dessel en ik in Mol. We verschillen van generatie, maar het was heel confronterend. Het had net zo goed ik kunnen zijn."


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties