Van Aert wint ondanks kettingproblemen: "Na gisteren had ik me voorgenomen om alles te blijven geven"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 23 reacties
Van Aert wint ondanks kettingproblemen: "Na gisteren had ik me voorgenomen om alles te blijven geven"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Hoewel er heel wat spektakel was in de GP Mario De Clercq, kwam het toch niet tot een duel tussen Mathieu van der Poel en Wout Van Aert. Beide renners kenden hun deel van de pech, maar Wout Van Aert trok aan het langste eind.

Na Gieten vorige week kende Van Aert opnieuw kettingproblemen. "Toen die ketting weer van mijn fiets ging dacht ik: het mag niet meezitten de laatste weken", zei Wout Van Aert na de cross voor de camera's van Sporza. "De ketting spartelde te hard tegen. Maar na gisteren had ik me voorgenomen om toch alles te blijven geven."

Geen mooi duel

Geen nieuw en spannend duel dus tussen Van Aert en rivaal van der Poel. "Anders had het wellicht weer een mooi duel geweest, maar pech besliste er anders over", aldus de wereldkampioen veldrijden. "Toen ik in de materiaalpost kwam, zag ik Mathieu nog kort bij mij. Mentaal is het niet altijd gemakkelijk om het op te brengen om nog terug te komen"

Maar één ding is duidelijk: Van Aert was zeer tevreden met zijn zege in Ronse. "Ik kan alleen maar zeggen dat ik heel blij ben met deze overwinning. Wat met die ketting? Dat moet goed nagekeken worden, want na die fietswissel leek ik geen problemen meer te hebben", besluit Van Aert.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties