Wie wint het WK ploegentijdrijden? Uw mening telt!

Wie wint het WK ploegentijdrijden? Uw mening telt!
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Volgende week zondag zit wielerminnend Vlaanderen massaal voor de buis om mogelijk te zien hoe Tom Boonen zich naar een nieuwe wereldtitel fietst in het warme Qatar. Je zou bijna vergeten dat het ook de rest van de week heet kan worden op het parcours. Beginnen doen we met de ploegentijdritten.

Het kunstmatige eilandje Pearl wordt het eindpunt van een ploegentijdrit van om en bij de 40 kilometer. En dat zal heus wel een idyllisch plekje zijn. En toch: erg populair is dit WK ploegentijdrijden echt niet dit jaar. De warmte speelt meer dan waarschijnlijk een rol in de beslissing van flink wat teams om niet deel te nemen.

Met 17 zijn ze uiteindelijk bij de mannen, terwijl er bij de vrouwen zelfs maar 8 ploegen van start gaan. Maar alles wat zich favoriet kan noemen, probeert natuurlijk wél in zijn beste opstelling naar voren te komen. En dat is uiteindelijk het enige waar het over gaat. In de Eneco Tour een maandje terug bewees BMC dat het zijn goede vorm te pakken heeft.

Zij wonnen de voorbije twee jaar en lijken op weg om hun hattrick te volmaken. Is er concurrentie? Natuurlijk, Etixx won ook al twee keer met Tony Martin als dé motor van het geheel. Zij doen zeker ook mee voor het podium, mét Lampaert en Vermote. Net als Sky, dat dit jaar met veel baanervaring aan de start komt in Doha. Ook Movistar en misschien ook Orica dingen mee voor het podium.

De vrouwen dan? Daar al zeker geen Belgische overwinning, want er rijden er geen mee. De top-3 zal vermoedelijk dezelfde zijn als vorig jaar: Canyon-SRAM is topfavoriet om zichzelf op te volgen, maar de Nederlandse teams Boels-Dolmans en Rabobank-Liv zullen zo dicht mogelijk proberen komen.

Wie pakt de wereldtitel?

0%
0%
0%
0%
0%
0%
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties