Van der Poel klopt Van Aert in superspannende tweede episode van Superprestige

Timothy Collard
Timothy Collard
| 8 reacties
Van der Poel klopt Van Aert in superspannende tweede episode van Superprestige

Mathieu van der Poel heeft zich zondagnamiddag opnieuw net iets sterker getoond dan zijn grote concurrent Wout Van Aert. Beide heren zorgden voor een superspannende Superprestige-wedstrijd in Zonhoven, en uiteindelijk won de Nederlander nipt.

Al na het eerste startschot ging van der Poel in de aanval. Van Aert moest hem in eerste instantie laten gaan, maar onze landgenoot beende van der Poel best snel bij. Beide heren verzorgden de show en reden om beurt op kop. En de rest? Die waren nauwelijks in beeld, want het tempo van de twee koplopers lag te hoog.

In de voorlaatste ronde kwam Laurens Sweeck even aansluiten, maar hij moest de twee (te sterke en te snelle) koplopers laten gaan. Van Aert leek het te halen, maar uiteindelijk ging van der Poel nog op en over de Belg. De Nederlander kwam hijgend en met het hoofd over zijn stuur gebogen over de finishlijn. Het toont aan dat het een slopende race was.

Voor van der Poel is het tweede opeenvolgende overwinning in de Superprestige. De Nederlander won twee weken geleden al in Gieten, waar hij toen zijn comeback maakte.

Stand Superprestige

Mathieu van der Poel 30 punten
Wout Van Aert 28
Laurens Sweeck 26
Jens Adams 22
​Klaas Vantornout 21
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties