John Degenkolb haalt zwaar uit naar Belgische selectie: "Dit was respectloos"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 45 reacties
John Degenkolb haalt zwaar uit naar Belgische selectie: "Dit was respectloos"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Wat een rotdag voor de Duitsers. Met André Greipel, Marcel Kittel en John Degenkolb hadden ze drie favorieten voor goud in de rangen, maar niemand zat uiteindelijk in de zone van de waarheid.

John Degenkolb zat attent te rijden toen de Belgen de koers openbraken, maar dan gooide een lekke band roet in het eten. "Ik zal nooit weten hoe de koers was gelopen zonder pech", klonk het. Degenkolb was bovendien niet te spreken over het afstoppingswerk van Jens Debusschere en Iljo Keisse.

De ex-winnaar van Parijs-Roubaix spoot zijn drinkbus leeg in het gezicht van Debusschere. "Ik weet wel dat zij de vlucht wilden beschermen, maar dit was respectloos. Je gaat iemand niet moedwillig in de weg rijden", aldus de Duitse sprinter.

Debusschere reageert

Keisse reageerde al op de situatie, maar ook Debusschere sprak zich uit. "Ik begrijp zijn frustratie, maar dit was een WK: Iljo en ik sprongen op alles wat bewoog. Wat hij deed, was intimiderend, maar het was in het heetst van de strijd. Volgend seizoen zal ik hem wel eens tegenkomen en dan praten we het uit", aldus de Lotto Soudal-renner.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties