Sven Nys onder vuur na harde woorden op Twitter: "Maar mijn renners presteerden dan ook beneden de verwachtingen"

Koen Frans
Koen Frans
| 25 reacties
Sven Nys onder vuur na harde woorden op Twitter: "Maar mijn renners presteerden dan ook beneden de verwachtingen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

"Onze eliterenners waren ronduit slecht vandaag. Ook dat mag gezegd worden", tweette Sven Nys gisteren na de cross in Zonhoven. Off the record werd er meteen getwijfeld aan de capaciteiten van Nys als teammanager. Maar de beste veldrijder ooit weerlegt alle kritiek.

"Het was een negatieve tweet, dus komt er reactie", zegt Sven Nys aan Veldritkrant. "Maar veel moet je daar niet achter zoeken. Doorgaans ben ik heel tevreden over mijn renners. In Zonhoven was ik dat niet. Mijn eliterenners presteerden stuk voor stuk beneden de verwachtingen. Dan mag dat ook gezegd worden", vindt de ploegleider van Telenet-Fidea.

'Roddels van buitenaf'

Er wordt gefluisterd dat bepaalde renners de ploeg al zouden willen verlaten. "Is dat zo? Ik heb er in elk geval geen weet van. Samen met mijn twee ploegleiders doe ik er nochtans alles aan om iedereen zoveel mogelijk te steunen", zegt Nys.

"Maar dat er in een team van 17 renners altijd wel eentje of een paar zullen zijn die zich niet goed in hun vel voelen, lijkt me niet onlogisch. Toch lijkt me intern niets aan de hand. Ik vermoed -nee, ik ben zeker- dat die roddels van buitenaf komen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties