Belgisch duo wil een podium op EK: "We gaan voor het hoogst haalbare"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 3 reacties
Belgisch duo wil een podium op EK: "We gaan voor het hoogst haalbare"

Het wielerseizoen zit er bijna helemaal op en dat betekent dat de baanwielrenners weer aan zet zijn. Kenny De Ketele en Moreno De Pauw gaan op het EK in Saint-Quentin-en-Yvelines voor een medaille.

De Ketele trekt met een goed gevoel naar het EK. "Ik heb een degelijk wegseizoen afgewerkt en heb mijn werk kunnen doen", opent De Ketele bij Sporza. "Aanvallen en ploegmaats helpen: dat maakt me sterker om in de finale van een zware ploegkoers het verschil te kunnen maken. Er is niet echt druk, maar als wielrenner begin je elk jaar vanaf nul."

Bovendien kan De Ketele al een aardig palmares voorleggen. "Ik heb al 7 Europese titels behaald. Het is niet zo dat mijn carrière staat met dit EK. Maar topsporters zijn altijd in voor prestige. Meer is altijd beter", zegt de baanwielrenner, die samen met Moreno De Pauw de ploegkoers zal afwerken.

Medailles

"Met Kenny heb ik vorig jaar een goeie winter gehad. We willen onze prestaties herhalen, te beginnen in Parijs", laat De Pauw weten. "Vorige winter hebben we gezien dat zijn ervaring en mijn snelheid een mooie combinatie vormen. We proberen dat deze winter te evenaren. Wanneer ik tevreden zal zijn? We gaan voor het hoogst haalbare: een podiumplaats moet erin zitten", klinkt het.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties