Ook bij BMC is er verbazing: "Er zijn eigenlijk maar twee echte aankomsten bergop"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Ook bij BMC is er verbazing: "Er zijn eigenlijk maar twee echte aankomsten bergop"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het parcours van de Ronde van Frankrijk van 2017 werd vandaag bekendgemaakt. Het is een atypisch parcours en dat leverde toch ook wel enkele verbazende reacties op.

Ploegmanager Allan Peiper was verbaasd door het weinige aantal aankomsten bergop. "Ik ben toch wel een beetje verrast door het parcours", zegt ploegmanager Allan Peiper. "Er zijn eigenlijk maar twee echte aankomsten bergop. Er is inderdaad ook La Planche des Belles Filles, maar dat is geen col waar grote verschillen opgetekend zullen worden."

Kan Van Avermaet opnieuw zegevieren in de Tour?

En dus zal een complete renner zegevieren in 2017. "Dit wordt een Tour voor complete renners. Heel wat bergritten zijn met aankomst na een afdaling, dus dat is niet in het voordeel van een klimmer en de tijdritten zijn kort en niet van die aard om veel achterstand op te lopen als klimmer. Dit is een zeer evenwichtige Tour."

Bij BMC zal Greg Van Avermaet wellicht één van de speerpunten worden. "Greg heeft nog meer kansen in deze Tour", aldus Peiper in HNB. "Hij is zo veelzijdig, hij kan aanvallen op plaatsen waar niemand het verwacht, zoals in de voorbije editie in de rit naar Le Lioran waar hij de ritzege en het geel pakte. Deze Tour biedt hem kansen, want het is een Tour voor aanvallers."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties