Tour 2017: twee etappes op Belgische bodem, 'maar' drie aankomsten boven en twee tijdritten

Koen Frans
Koen Frans
| 2 reacties
Tour 2017: twee etappes op Belgische bodem, 'maar' drie aankomsten boven en twee tijdritten
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

In Parijs heeft de organisatie vandaag het parcours van de Tour de France 2017 officieel voorgesteld. De eerste etappe in lijn begint in het Duitse Düsseldorf en eindigt in Luik, de tweede etappe vertrekt in Verviers. Verder zijn er maar vijf bergritten en twee tijdritten.

De 'Grand Départ' van de Tour zal volgend jaar op zaterdag 1 juli plaatsvinden in Düsseldorf, waar een tijdrit van 13 kilometer op het programma staat. Daarna zetten de renners via Luik en Luxemburg koers richting Frankrijk. De finish van de tweede etappe ligt in Luik, de start daags nadien is in Verviers.

De eerste serieuze beklimming ligt aan het einde van de vijfde etappe in de Vogezen met een aankomst boven op La Planche des Belles Filles. Aan het eind van de eerste Tourweek wordt er één Alpenetappe gereden. Op de eerste rustdag vliegen de renners naar de Dordogne in het westen van Frankrijk, waarna ze de Pyreneeën intrekken.

 

Minder klimmen, maar wel steiler

Er zijn in totaal zes aankomsten bergop, maar niet op illustere bergen als Alpe d'Huez of de Mont Ventoux. Volgens ASO wordt er minder geklommen dan gebruikelijk, maar zijn de beklimmingen over het algemeen wel steiler. De zeventiende etappe is het zwaarst met beklimmingen van de Croix de Fer, de Telegraphe en de Galibier.

In het laatste weekend is er nog een tijdrit van 23 kilometer met start en finish in het Stade Vélodrome van Marseille. Een dag later vliegt de Tourkaravaan richting Parijs, voor de traditionele slotrit naar de Champs-Élysées op zondag 23 juli.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties