Veel lof voor wereldkampioen Sagan: "Hij is de nieuwe Tom Boonen"
Redactie
| 30 reacties

Steven de Jongh vindt Peter Sagan de nieuwe Tom Boonen

Veel lof voor wereldkampioen Sagan: "Hij is de nieuwe Tom Boonen"

Peter Sagan heeft zich in Qatar voor het tweede seizoen op rij tot wereldkampioen gekroond. Na een sterk jaar in 2016 is hij de beste coureur van het jaar. Ploegleider Steven de Jongh vindt hem 'de nieuwe Tom Boonen'.

Sagan was dit seizoen de beste in Gent-Wevelgem en de Ronde van Vlaanderen. Bovendien won hij ook ritten in de Tour, de Ronde van Zwitserland en de Ronde van Californië. ""Peter Sagan is de Tom Boonen van vroeger", opent Steven de Jongh bij HLN. "Tom won ook klassiekers, behaalde ritzeges in de Tour, pakte de groene trui en werd wereldkampioen."

Maar Boonen werd geen twee jaar op rij wereldkampioen. "De enige reden waarom Boonen in 2006 niet zoals in 2005 de wereldtitel veroverde, was omdat het parcours van Salzburg niet zo geschikt was voor hem als Qatar dat was voor Peter", zegt de Nederlander, die ook niet weet waar dit zal eindigen.

Stekker uittrekken?

"Zolang Sagan plezier blijft vinden in het wielrennen op de weg, zal hij grote resultaten blijven behalen. Sagan heeft zich na het mountainbiken in Rio laten ontvallen dat hij het wielrennen op de weg vaak oneerlijk vindt. Het kan ook zomaar zijn dat hij er over vier jaar de stekker uittrekt, omdat de lol eraf is", besluit de Jongh.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties