Tweevoudig Giro-winnaar weerlegt de kritiek van Oleg Tinkov aan het adres van Alberto Contador

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 4 reacties
Tweevoudig Giro-winnaar weerlegt de kritiek van Oleg Tinkov aan het adres van Alberto Contador

Alberto Contador komt volgend jaar uit voor het Amerikaanse Trek-Segafredo, na het opdoeken van wielerploeg Tinkoff. Bij zijn vorige ploeg kon 'El Pistolero' niet altijd door één deur met teameigenaar Oleg Tinkov. Maar hij krijgt alvast steun van een voormalig Giro-winnaar.

Alberto Contador zal volgend seizoen bij Trek-Segafredo de ploegmaat van onder meer Edward Theuns en Jasper Stuyven worden. Maar ook Ivan Basso volgt de Spanjaard naar de Amerikaanse ploeg. Basso, zelf winnaar van de Giro in 2006 en 2010, zal er een rol in de sportieve cel vervullen.

'Contador kan beter stoppen'

De laatste maanden kreeg Contador heel wat kritiek te slikken van de flamboyante Tinkov. Die uitte zijn ongenoegen nadat de Spanjaard niet aan de start van de Ronde van Lombardije was verschenen. Voor de steenrijke Rus mocht Contador gerust beter presteren voor het loon dat hij verdiende en kon hij beter stoppen met wielrennen.

Maar Basso neemt het op voor de Spaanse klimmer. "Niemand heeft het recht om Contador te zeggen wanneer hij moet stoppen", zegt de Italiaan bij Cyclingnews. "Alberto vergeet soms wel eens hoeveel talent hij heeft, maar hij werkt nog steeds even hard als vroeger om zijn doelen te verwezenlijken", besluit Basso.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties