BMC-kopman wil een vierde keer op het podium eindigen in Parijs-Nice

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
BMC-kopman wil een vierde keer op het podium eindigen in Parijs-Nice
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Parijs-Nice, ofwel de 'Koers naar de Zon', is altijd een eerste test om te kijken hoe het zit met de conditie van de klassementsmannen. Tweevoudig winnaar Richie Porte wil er graag een vierde keer op het podium eindigen.

"Ik ben heel gemotiveerd om het goed te doen in Parijs-Nice", opent de Australiër. "Dit is mijn thuisrace in Europa. Ik won er al twee keer en een derde overwinning zou me heel wat vertrouwen schenken voor de rest van het seizoen. Ik heb niet meer gekoerst sinds januari, maar ik heb stevig getraind in Tasmanië en Monaco."

Ook ploegleider Yvon Ledanois kijkt er naar uit. "Dit is zijn eerste grote doel op Europese bodem", aldus de BMC-ploegleider. "Richie kende een sterke start van het seizoen in de Tour Down Under. Hij verkeert uitstekend in vorm en is erg gemotiveerd voor Parijs-Nice. Ik heb vertrouwen in Richie en onze ploeg."

De selectie van BMC voor Parijs-Nice: Alessandro De Marchi, Amaël Moinard, Richie Porte, Nicolas Roche, Michael Schär, Dylan Teuns, Francisco Ventoso en Danilo Wyss

Richie Porte in de Tour Down Under
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties