Ex-bondscoach lyrisch over prestatie Van Keirsbulck: "Toch was dit een groots nummer"

Redactie
| 0 reacties
Ex-bondscoach lyrisch over prestatie Van Keirsbulck: "Toch was dit een groots nummer"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Enkele weken geleden trok José De Cauwer nog aan de alarmbel bij Guillaume Van Keirsbulck. Het was vijf voor twaalf voor de kersverse renner van Wanty-Groupe Gobert. Maar na zijn winst in de GP Le Samyn is de ex-bondscoach lyrisch.

"Van wat ik in Le Samyn gezien heb, ben ik enorm gecharmeerd", zegt De Cauwer in HLN. "En dat maakt me oprecht blij. Het kan toch niet dat zo een talent verloren gaat, vroeg ik me dikwijls af. Daarom ben ik nu zo enthousiast. Willen jullie die prestatie trouwens naar waarde schatten? Oké, er reden daar in de Borinage geen Sagans of Van Avermaets mee."

Maar het was een erg knappe prestatie van Van Keirsbulck, beseft De Cauwer. "Toch was dit een groots nummer. Hoelang heeft hij in de vuurlijn gestreden? Telkens tegen 'verse mannen', hé. Maar ze hebben er zich allemaal de tanden op stuk gebeten. Chapeau! Hier word ik lyrisch van. En een pluim op de hoed van Hilaire, maar ook op die van Van Keirsbulck zelf."

Advies

Toch gaf de analist ook nog wat goede raad mee. "Als hij in elke wedstrijd zo koerst, rijdt hij zich zonder pardon te pletter. Nog meer nadenken moet de volgende stap zijn. Maar ik snap hem wel, hoor. Hij wilde zich absoluut bewijzen. 'Kijk, hier ben ik terug.' Vandaar ook dat vingertje voor de mond. Het is hem van harte gegund", besluit De Cauwer.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties