Jonge Laurens De Plus komt ten val door jurywagen: "Nog steeds weinig veranderd sinds ongeval Stig Broeckx"

Redactie
| 9 reacties
Jonge Laurens De Plus komt ten val door jurywagen: "Nog steeds weinig veranderd sinds ongeval Stig Broeckx"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Laurens De Plus werd in de GP Le Samyn, de opener van het Waalse wielerseizoen, ten val gebracht door een wagen van de jury. De auto maakte een onverwacht manoeuvre en daar was de jonge renner niet over te spreken.

"Nog voor half koers liet ik mij uitzakken om mijn regenjasje af te geven aan de volgwagen", doet De Plus zijn verhaal. "Op een stuk waar een snelheid van 50 km/u werd gehaald, bleef de wagen van de wedstrijdjury vlak voor mij uitrijden en ging die plots bruusk in de remmen. Uiteraard kon ik die auto niet meer ontwijken en vloog ik er pal tegen."

'Razend kwaad'

Volgens De Plus besefte de jury dat ze in fout was. "Ik was razend kwaad en heb meermaals gevloekt tegen de jury. Normaal krijg je daarvoor een boete, maar ik kreeg niets. Een bewijs dat ze beseften dat ze wel degelijk in fout waren", aldus de jonge renner in HNB.

Achteraf deed ook zijn ploegleider nog zijn beklag. "Onze ploegleider Geert Van Bondt ging na afloop verhaal halen. Blijkbaar moest de jurywagen zo hard remmen omdat er voor hen een motor ook plots stopte. Ik stel vast dat er sinds het ongeval met Stig Broeckx nog steeds weinig is veranderd aan de veiligheid van de renners in de koers", besluit De Plus.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties