Lotto Soudal met twee kopmannen naar Strade Bianche: "Ik wil beter doen dan mijn achtste plaats van vorig jaar"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties

Tiesj Benoot hoopt in de Strade Bianche beter te doen dan zijn 8e plaats van in 2016

Lotto Soudal met twee kopmannen naar Strade Bianche: "Ik wil beter doen dan mijn achtste plaats van vorig jaar"

Lotto Soudal komt zaterdag in de Strade Bianche, die sinds kort op de kalender van de WorldTour staat, met twee speerpunten aan de start: Tim Wellens en Tiesj Benoot. De jongste van de twee wil absoluut nog beter doen dan vorig jaar.

De Strade Bianche is uniek door zijn onverharde grindwegen. "Ik wil beter doen dan mijn achtste plaats van vorig jaar", is Tiesj Benoot ambitieus. "Mijn conditie is even goed, misschien zelfs beter. Ik heb nu ook de ervaring van mijn eerste deelname. En ik ben ook een jaar sterker. De Strade Bianche heeft een plaatsje verworven in mijn top vijf van de voorjaarskoersen."

En het is ook een wedstrijd met een erg mooi en breed deelnemersveld. "Het is een wedstrijd waar de specialisten uit de Vlaamse en Waalse klassiekers het tegen elkaar opnemen en dat gebeurt niet vaak. Er staat een indrukwekkend deelnemersveld aan de start en het is koers op het hoogste niveau."

"Als er een groepje naar de meet rijdt, wint gegarandeerd de sterkste"

"Het zal er zaterdag op aankomen om je zo lang mogelijk te sparen. De hellingsgraden van de grindstroken maken de wedstrijd echt lastig. De aankomst in Siena is bovendien heel steil. Als er een groepje naar de meet rijdt, wint gegarandeerd de sterkste. Bij Lotto Soudal zijn we met 2 kopmannen. Ik hoop er samen met Tim iets mooi van te maken in de finale", besluit Benoot.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

19/02/2020 - 23/02/2020 Ruta del Sol
22/02/2020 Leuven
23/02/2020 Sluitingsprijs
26/02/2020 Masters
29/02/2020 Omloop het Nieuwsblad

Nieuwste reacties