Ploegleider Hilaire Van der Schueren: "Toen we Guillaume een contract aanboden, hoorde ik veel kritiek"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 19 reacties
Ploegleider Hilaire Van der Schueren: "Toen we Guillaume een contract aanboden, hoorde ik veel kritiek"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Guillaume Van Keirsbulck pakte in de GP Le Samyn zijn eerste overwinnings sinds lang en bezorgde Wanty-Groupe Gobert zo al vroeg op het seizoen een mooie zege. Ploegleider Hilaire Van der Schueren was een tevreden man.

Hilaire Van der Schueren was blij met de eerste overwinning van het seizoen. "Wat een dag! We konden dit goed gebruiken, anders begint de stress in afwachting van de eerste overwinning", opent Hilaire Van der Schueren. "Nu zijn we gelanceerd. Perfect! Op naar de volgende."

Belangrijk voor de ploeg

Hij was dan ook blij voor zijn renner. "Guillaume was vandaag de sterkste. Hij heeft dat misschien zelfs iets te veel getoond. Toen we hem een contract aanboden, hoorde ik veel kritiek. Waarom we hem namen? Daarop geeft hij vandaag zelf een antwoord. We winnen hier zowaar de Waalse openingswedstrijd. Dat is belangrijk voor de ploeg, en zeker met de manier waarop."

"De overwinning komt de hele ploeg toe. Iedereen heeft voor Guillaume gewerkt en dat liet hem toe naar zijn beste niveau toe te groeien. We kunnen daarop voortbouwen. Maar ook Backaert (die vijfde werd) was erg sterk vandaag. En als Kreder niet lek rijdt, spurt hij ook mee voor een dichte ereplaats", besluit Van der Schueren.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties