Wellens hoopt op glansrol in Strade Bianche: "Programma speciaal gewijzigd"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
Wellens hoopt op glansrol in Strade Bianche: "Programma speciaal gewijzigd"
Foto: © photonews

Lotto Soudal rekent naast de jonge Tiesj Benoot ook op Tim Wellens in de Strade Bianche, die zaterdag gereden wordt. "Als ik het parcours bekijk, is het iets voor mij", zegt de Limburger.

"Ik heb er echt zin in", opent Tim Wellens bij zijn team. "Het wordt mijn eerste WorldTour-koers van het seizoen en ik wil daarin meteen een goed resultaat behalen. Door de drie overwinningen die ik dit seizoen al behaalde, sta ik relaxed aan de start. Ik heb de Strade Bianche nog nooit gereden, maar als ik het parcours bekijk, is het iets voor mij."

Géén Parijs-Nice dit jaar

Vorig jaar stond Wellens nog aan de start van Parijs-Nice, waar hij de slotrit won, maar die wedstrijd laat hij schieten. "Ik heb mijn programma speciaal gewijzigd om de Strade Bianche te rijden. Ik neem niet deel aan Parijs-Nice omdat dat niet te combineren is met de Strade Bianche. Zo kan ik ook eens kennis maken met Tirreno-Adriatico."

De Strade Bianche gaat over grindwegen, iets wat Wellens zeker ligt als voormalig mountainbiker. "Als belofte reed ik de Ronde van Toscane en daar was er één etappe die over grindwegen liep. Ik deed dat graag en was ook heel goed die dag, maar in de laatste drie kilometer reed ik lek op een grindweg waardoor ik de eindoverwinning aan Fabio Aru moest laten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

27/09/2020 WK
29/09/2020 - 03/10/2020 BinckBank Tour
30/09/2020 Waalse pijl
03/10/2020 - 25/10/2020 Giro
04/10/2020 Luik-Bastenaken-Luik

Nieuwste reacties