Belgische ploegmaat springt in de bres voor Bardet: "Het gaat niet over één of andere Mickey Mouse"

Redactie
| 3 reacties
Belgische ploegmaat springt in de bres voor Bardet: "Het gaat niet over één of andere Mickey Mouse"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Romain Bardet werd na de openingsetappe van Parijs-Nice uit de koers gezet, nadat hij te veel geprofiteerd had van de volgwagen om terug te keren. Zijn ploegmaat Oliver Naesen vindt de uitsluiting overdreven.

"Wat hij doet, is overdreven, maar het is niet zoals Nibali deed in de Vuelta van 2015", zei Naesen voor de tweede rit. "Romain verdiende een straf, maar ik vind de uitsluiting wel streng. Dit is erg voor hem. De organisatie wil wellicht ook een voorbeeld stellen. Het gaat om Romain Bardet, niet een of andere Mickey Mouse, met wie dat wel zou gepasseerd zijn."

"Het gaat om Romain Bardet, niet één of andere Mickey Mouse" - Oliver Naesen

Naesen zou de straf te erg hebben gevonden voor eender welke renner. "Als je valt of lek rijdt in je groep, dan vind ik dat het altijd mogelijk moet zijn om je te laten terugbrengen in je groep, achter de wagen welteverstaan, niet aan de deurklink", lacht Naesen. Dit is gewoon erg voor Romain en de ploeg. Als je als kopman valt in zo'n ronde, laat je het niet zomaar hangen."

De ontgoocheling was groot bij Bardet na de uitsluiting. "Hij is hier nog even voor het eten langs geweest. Hij was zwaar ontgoocheld, natuurlijk. Dat valt te begrijpen, als je naar dit doel hebt gewerkt. Voor ons als ploeg is het nu heroriënteren. Het klassement is weg, we zullen het nu via een ontsnapping moeten proberen", besluit Naesen in HNB.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties