Geweldige opsteker voor Belg van Lotto - Dstny na zware valpartij in Strade Bianche

Geweldige opsteker voor Belg van Lotto - Dstny na zware valpartij in Strade Bianche
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het waren beelden die de wereld rond gingen. Arne Livyns ging bijzonder zwaar tegen de vlakte in de Strade Bianche. Twee maanden later is er eindelijk goed nieuws voor onze landgenoot, want hij kan opnieuw koersen.

Het waren beelden die de wereld rond gingen in maart, toen Arne Livyns bijzonder zwaar tegen de vlakte ging in de Strade Bianche en een enorm bebloed gezicht had. De balans was toen enorm zwaar voor de West-Vlaming.

Een ontwrichte schouder, een gapende wonde boven zijn oog en een hele kant van zijn lichaam die geschaafd is. Het was toen afwachten hoelang de renner buiten strijd zou zijn, met toch wel een aantal complexe blessures.

Arne Livyns

“Door de val is mijn sleutelbeen ontwricht. In medische termen noemen ze dat een AC-luxatie, waarbij het gewricht tussen mijn schouderdak en sleutelbeen uit de kom geschoten is”, vertelde Livyns toen aan de Krant van West-Vlaanderen.

Bijna twee maanden na de Italiaanse topwedstrijd kan Livyns nu eindelijk opnieuw koersen. Lotto-Dstny heeft hem geselecteerd voor de Eschborn-Frankfurt, een semiklassieker in Duitsland op 1 mei. Daar moet hij Maxim van Gils bijstaan.

Ook zijn team is blij dat Livyns opnieuw kan koersen. "Heel blij dat we hem opnieuw bij ons in de koers hebben", aldus Lotto-Dstny in een reactie bij de tweet op X over de selectie van het team voor de race in Frankfurt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties