Patrick Lefevere onder de indruk na eerste rit: "Heb hem nog nooit zo sterk gezien"

Redactie
| 1 reacties
Patrick Lefevere onder de indruk na eerste rit: "Heb hem nog nooit zo sterk gezien"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Er stond een sterk blok van Quick-Step Floors in de eerste uitgeregende rit van Parijs-Nice. Uiteindelijk moest Julian Alaphilippe zich gewonnen geven tegen de snellere Fransman Arnaud Démare. Patrick Lefevere was toch nog tevreden.

"Démare was te sterk", bekent Patrick Lefevere. "Ik verlies niet graag, maar vandaag kan ik er mij bij neerleggen. Alaphilippe rijdt iedereen uit de wielen, zelfs Gallopin, maar Démare rijdt er naartoe en klopt hem. Ik heb Démare nog nooit zo sterk gezien."

Of de Fransman nu ook de topfavoriet is voor Milaan-Sanremo, vindt Lefevere nog wat vroeg om te zeggen. Al liet Démare wel blijken zich daarop te richten. "Dat is nog ver. De coureurs vallen op dit moment als duiven door ziekte. Het is nu ook zaak om te proberen gezond te blijven voor de lenteklassiekers."

'Goeie move'

Na een hectische rit zitten de klassementsmannen van Quick-Step Floors (Alaphilippe en Dan Martin) in een goede positie. "We hebben een goeie 'move' gedaan, het is nu aan hen om daar te proberen te blijven", besluit Lefevere in HLN. Zo staat topfavoriet voor een derde eindzege Alberto Contador al op één minuut.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties