Boonen ontfermde zich in 2012 over voormalige wereldkampioen: "Tom kon amper ademen halen van de pijn, ik van de stress"

Redactie
| 9 reacties
Boonen ontfermde zich in 2012 over voormalige wereldkampioen: "Tom kon amper ademen halen van de pijn, ik van de stress"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

In 2012 trok een nog erg jonge Michal Kwiatkowski naar het grote Etixx-Quick Step van Patrick Lefevere. De Pool - die later nog wereldkampioen werd - kreeg dat jaar heel wat steun van de dit seizoen afscheidnemende Tom Boonen.

Boonen wierp zich meteen tot een soort vader op van de toen nog erg jonge Pool. "Tom was bij Quick Step als een vader voor mij. Niet zomaar een vader, mijn Big Daddy", klinkt het in HNB. "In 2012 reden we samen de Ronde van Polen, een belangrijke wedstrijd voor mij. Ook voor Tom. Het was zijn laatste voorbereiding op de Olympische Spelen van Londen."

Valpartij

"Maar in de eerste etappe kwam hij ten val. Hij had zijn ribben gekneusd en had pijn bij elke ademhaling. Mij verging het beter. Via de bonificaties kon ik de leiderstrui misschien pakken. Boonen stelde zelf voor om mij te helpen. Nochtans mocht hij geen risico's pakken met het oog op de Spelen. Kwiatek, zet je in mijn wiel en alles komt goed, zei hij."

Bovendien was Boonen één van de idolen van Kwiatkowski. Zeker na zijn wereldtitel in 2005 in Madrid. "Ik had enorm veel stress. Tom kon amper ademen halen van de pijn, ik van de stress. In de tussensprints reden we iedereen naar huis, dankzij zijn formidabele lead-out. Daar stond ik dan als leider in het klassement. Knap dat Boonen dat wilde doen voor een jonge Pool."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties