VIDEO: De fel besproken en omstreden Milaan-Sanremo van 2016: "Zonder hulp nooit gewonnen"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties

Arnaud Démare won Milaan-Sanremo in 2016, al dan niet met hulp van de ploegwagen

VIDEO: De fel besproken en omstreden Milaan-Sanremo van 2016: "Zonder hulp nooit gewonnen"

Zaterdag gaan de renners op zoek naar een opvolger voor Arnaud Démare in Milaan-Sanremo, de eerste grote klassieker van het seizoen. Hoog tijd om nog eens terug te blikken op de zege van de Fransman van vorig jaar.

Over die zege van Démare was heel wat te doen. Zoals op onderstaande foto te zien kwam Démare op de Cipressa, één van de meest beruchte hellingen uit La Primavera, ten val. De Franse sprinter van FDJ zou met hulp van de volgwagen snel zijn teruggekeerd, maar de wedstrijdjury kon niets bewijzen.

Na de wedstrijd uitten er twee Italianen hun ongenoegen. "Démare is ons op de Cipressa met een snelheid van 80 km/u voorbijgesneld", aldus Eros Capecchi. Ook zijn landgenoot Matteo Tossato was er niet over te spreken.

Arnaud Démare op de Cipressa

"Hij werd geholpen door zijn ploegwagen", liet de ex-renner van Patrick Lefevere weten. "Ik heb niet gezien of hij zich aan een autoraam of aan een drinkbus heeft vastgehouden. Maar zonder hulp had hij nooit mee kunnen doen voor winst."

Het was in de finale Fabian Cancellara die nog voor de laatste kilometer zijn duivels ontbond. Trentin trachtte te volgen, maar alles kwam weer samen. Het moment voor Van Avermaet om het te proberen. In de laatste kilometer leek de jonge Fernando Gaviria de beste papieren te hebben op de overwinning, maar de Colombiaan kwam in de laatste honderden meters ten val.

Roelandts kwam er als eerste uit in de massasprint, maar Arnaud Démare kwam er nog vlotjes over. Ook Ben Swift wipte nog over Roelandts naar de tweede plek. Opgelet, het laden van de beelden kan enkele ogenblikken duren.

Meer nieuws

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

30/06/2019 BK wielrennen
06/07/2019 - 28/07/2019 Tour de France

Nieuwste reacties