Peter Sagan over de Monumenten en de Ronde: "Ook voor mij is dat geen makkelijke opdracht"
Redactie
| 1 reacties

Peter Sagan droomt er niet van om alle vijf Monumenten een keer te winnen

Peter Sagan over de Monumenten en de Ronde: "Ook voor mij is dat geen makkelijke opdracht"

Peter Sagan kon tot dusver nog maar één Monument op zak steken - gisteren greep hij net naast zijn tweede in Milaan-Sanremo - maar toch is hij iemand die alle vijf Monumenten op zijn naam kan schrijven. Al droomt hij daar zelf niet van.

Peter Sagan won vorig jaar al de Ronde van Vlaanderen. Maar de Slovaak heeft de kwaliteiten om naast de Ronde en La Primavera ook nog Parijs-Roubaix, Luik-Bastenaken-Luik en de Ronde van Lombardije te winnen. Een droom? Niet echt. "Ik heb andere dromen, hoor", lacht Sagan. "Ik spreek daar niet graag over, weet niet eens wat het leven me brengt."

"Dat is nog wat anders dan een wielercarrière. Maar natuurlijk zou ik graag voor de tweede opeenvolgende keer de Ronde van Vlaanderen winnen in de regenboogtrui", bekent hij in HNB. "Je vertelt me net dat niemand dat al voor ­elkaar bracht, maar het is ook voor mij geen makkelijke opdracht. Geen druk, zo functioneer ik het best."

Sterker 2017?

Is even goed doen als vorig seizoen haalbaar? "De Spelen zijn toch maar om de vier jaar? Het is op zich al een ander jaar. Eigenlijk lig ik daar niet wakker van. Je hebt een goed seizoen, dan misschien een iets minder of slecht jaar, maar ook daarvan neem je veel mee. Ik ben van nature altijd positivist. Van die slechte momenten steek je dikwijls heel veel op", besluit Sagan.

Meer nieuws

Bwin.be Sports Betting

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

30/06/2019 BK wielrennen
06/07/2019 - 28/07/2019 Tour de France

Nieuwste reacties