Belg van AG2R-La Mondiale werd al eens 4e, maar... "Natuurlijk is het mijn droom om de Ronde van Vlaanderen te winnen"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
Belg van AG2R-La Mondiale werd al eens 4e, maar... "Natuurlijk is het mijn droom om de Ronde van Vlaanderen te winnen"

Stijn Vandenbergh verliet afgelopen winter Quick-Step Floors en koos met AG2R-La Mondiale voor een nieuwe omgeving. Bij zijn Franse ploeg hoopt Vandenbergh zijn eigen kans te gaan in de Vlaamse klassiekers.

Vanaf deze week staat dus alles in het teken van de klassiekers. "Ik was een beetje ziek in het begin van het seizoen, maar nu ben ik klaar voor goede resultaten", opent Vandenbergh. "Na Milaan-Sanremo kom ik met heel wat vertrouwen naar de Vlaamse klassiekers. Ik zal deze week enkel de E3 Prijs en Gent-Wevelgem rijden. De E3 lijkt meer op de Ronde van Vlaanderen."

"Voor mij is dit een erg belangrijk moment van het seizoen. De voorbije jaren ging ik altijd met Quick-Step naar deze wedstrijden, ook voor hen waren deze koersen erg belangrijk. Zelf woon ik op 15 kilometer van Oudenaarde, toch wel het centrum van die Vlaamse koersen. Ik ken elke weg en elke helling van buiten."

De Ronde van Vlaanderen

En Vlaanderens Mooiste, dat blijft de droom. "Natuurlijk is het mijn droom om de Ronde van Vlaanderen te winnen. In 2014 werd ik al eens vierde. Onze ploeg AG2R-La Mondiale is erg sterk en gemotiveerd. De benen zijn goed. Als ik in de finale nog mee ben en in de top tien kan eindigen, dan is dat een goed signaal voor wat nog volgen zal", besluit Vandenbergh.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties