Australiër van Sunweb proeft van het Vlaamse werk: "Binnen twee jaar pas rijp voor de Ronde"
Redactie
| 0 reacties

Michael Matthews is ten vroegste over twee jaar rijp voor de Ronde van Vlaanderen

Australiër van Sunweb proeft van het Vlaamse werk: "Binnen twee jaar pas rijp voor de Ronde"

De Australiër Michael Matthews proeft vandaag met Dwars door Vlaanderen en zondag met Gent-Wevelgem van het Vlaamse klassieke werk. Zo probeert hij de overgang van Milaan-Sanremo naar zijn favoriete Ardennenklassiekers te overbruggen.

"Milaan-Sanremo, Brabantse Pijl, Amstel Gold Race en Luik-Bastenaken-Luik blijven de ijkpunten in mijn klassieke lente", opent Matthews in HLN. "Maar de twee weken tussen de Primavera en de Ronde van Baskenland wil ik op een nuttige manier overbruggen. Vandaar deze 'try and see'. Benieuwd of ik ook hier met de beste renners kan meestrijden voor de zege."

Het zijn alvast koersen die 'Bling' moeten liggen. "Puur technisch moeten deze koersen me liggen. En ik word goed omringd met sterke, ervaren jongens. Bert (De Backer), Zico (Waeytens), Roy (Curvers) en co. zijn de perfecte gidsen. Zij kennen deze wegen als hun broekzak. Het wordt een leerrijke week", klinkt het.

"Ronde te vroeg"

Maar de Ronde van Vlaanderen, dat komt nog wat te vroeg in het 'Vlaamse leerproces'. Nog twee jaar dan? "Dan zal ik rijp zijn voor de Ronde van Vlaanderen. Maar voorlopig staat De Ronde niet op de planning. Ik ben er ook niet mee bezig. Laat me eerst maar even focussen op deze twee wedstrijden. Daarna zien we wel."

Al kijkt Matthews er zeker naar uit. "Vlaanderen staat garant voor hard en attractief koersen. Onvoorspelbaar, veel minder saai. Beetje U23-style. Onbesuisd. Daar hou ik wel van. Daarom kom ik zo graag naar hier. Back to my sportive roots. Just race", besluit Matthews.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

26/02/2020 Masters
29/02/2020 Omloop het Nieuwsblad
01/03/2020 Kuurne-Brussel-Kuurne
07/03/2020 Strade Bianche
08/03/2020 - 15/03/2020 Paris-Nice

Nieuwste reacties