Indrukwekkende Yves Lampaert bezorgt Quick-Step Floors in Dwars door Vlaanderen eerste klassieke zege van 2017
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 48 reacties

Indrukwekkende Yves Lampaert wint Dwars door Vlaanderen

Indrukwekkende Yves Lampaert bezorgt Quick-Step Floors in Dwars door Vlaanderen eerste klassieke zege van 2017

Quick-Step Floors heeft zijn eerste zege in het klassieke voorjaar beet. Een indrukwekkende Yves Lampaert liet zijn drie medevluchters, waaronder ploegmaat Philippe Gilbert af, in volle finale en kwam solo over de meet in Waregem.

Na een indrukwekkende minuut stilte bij de start in Roeselare gingen Kenneth Vanbilsen (Cofidis), Lawrence Naesen (WB Veranclassic), Michael Goolaerts (Verandas Willems-Crelan), Ben Perry (Israel Cycling) en Ivan Savitski (Gazprom) in de aanval. Hun voorsprong werd echter nooit erg groot, later maakte ook Inausti nog de overstap naar de aanvallers vooraan.

Gilbert toont zich

Op 77 kilometer van de streep voerde Philippe Gilbert, die zich al een tijdje vooraan liet opmerken, een eerste schifting door. Een grote groep renners was mee, met daarbij onder meer Groenewegen, Lampaert, Wallays, Hayman, Breschel en Teuns. Een groep met een pak interessante namen en dus gingen ze in het peloton in de achtervolging.

De voorsprong schommelde constant tussen de 20 en 40", maar de Lotto Soudal-renners en Katusha kregen het gat niet dicht. Lampaert verrichte berenwerk voor Gilbert en uiteindelijk bleven ze vooraan met nog ruim 30 kilometer te gaan met vier over: Lampaert, Gilbert, Durbridge en Lutsenko. De voorsprong van de vier werd steeds comfortabeler en ging boven de minuut.

Lampaert, Lampaert, en nog eens....

Op de Nokereberg trok een indrukwekkende Lampaert opnieuw door. Gilbert nam het commando over en verschoot een eerste pijl. Durbridge gaf echter niet af. Gilbert probeerde opnieuw, maar Durbridge hield alles bij elkaar. Op een moment dat het even stil viel bij de vier vooraan, zag Lampaert zijn kans schoon.

Voor Durbridge was het de inspanning te veel en de vogel vooraan was gaan vliegen. De Australiër en Lutsenko bundelden de krachten nog, maar ze waren niet opgewassen tegen de tijdrijder in Lampaert. In de sprint om de tweede plek haalde Gilbert het gemakkelijk van zijn twee medevluchters. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

26/02/2020 Masters
29/02/2020 Omloop het Nieuwsblad
01/03/2020 Kuurne-Brussel-Kuurne
07/03/2020 Strade Bianche
08/03/2020 - 15/03/2020 Paris-Nice

Nieuwste reacties