Lefevere heeft het recept om Sagan te kloppen: "Denk maar aan Stijn Devolder"
Redactie
| 0 reacties

Patrick Lefevere wil met zijn renners anticiperen om Peter Sagan te kloppen

Lefevere heeft het recept om Sagan te kloppen: "Denk maar aan Stijn Devolder"

De komende weken is er één torenhoge favoriet voor winst in de Vlaamse klassiekers: Peter Sagan. Patrick Lefevere wil met Quick-Step Floors het geweer van schouder veranderen en hoopt te anticiperen met zijn renners.

Lefevere heeft duidelijk heel wat respect voor de Slovaak. "Met hem erbij krijg je een andere koers. Als Sagan zijn moment gekomen acht, zijn er weinigen die kunnen volgen", opent Lefevere in HLN. "Het is beter dat je dan al zelf weg bent. Anticiperen, ja. Als er dan iemand van de ploeg mee is met Sagan, is het ook een groot voordeel dat er nog een ploegmaat voorop is."

Zoals Devolder

"Denk aan hoe Stijn Devolder twee keer de Ronde van Vlaanderen gewonnen heeft. Of denk aan hoe Niki Terpstra Dwars door Vlaanderen won. Wie het eerst weg is, is weg. En die wordt door ons beschermd."

Vorig jaar deed Quick-Step heel wat van het kopwerk in de Vlaamse klassiekers, maar dat leverde weinig op. Daarom wil Lefevere aanvallend koersgedrag zien. "Ik bedoel niet dat we afwachtend moeten gaan koersen. Maar we gaan wel niet meer de hele tijd op kop rijden zoals vroeger", besluit hij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

27/09/2020 WK
29/09/2020 - 03/10/2020 BinckBank Tour
30/09/2020 Waalse pijl
03/10/2020 - 25/10/2020 Giro
04/10/2020 Luik-Bastenaken-Luik

Nieuwste reacties