Lotto Soudal hoopt voorjaar eindelijk kleur te geven: "Wil deze kans niet laten schieten"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2 reacties

André Greipel hoopt op winst in de Scheldeprijs

Lotto Soudal hoopt voorjaar eindelijk kleur te geven: "Wil deze kans niet laten schieten"

Lotto Soudal kan het magere voorjaar woensdag dan toch nog wat kleur geven in de Scheldeprijs, waar traditioneel een sprinter de handen in de lucht mag steken. André Greipel blikt ambitieus vooruit.

"Ik voelde me gisteren niet optimaal in de Ronde, maar ik heb er het maximum uitgehaald", aldus Greipel. "Ik weet dat ik de beste renners niet kan volgen op de hellingen en dat ik dus moet anticiperen. Daarom heb ik enkele keren aangevallen. Ik heb nogmaals bewezen dat ik de finale van de Ronde kan rijden, maar het resultaat is niet waar ik op had gehoopt."

Goede trein

Nu hoopt de Duitser op een mooi resultaat in de Scheldeprijs. "Woensdag volgt er een nieuwe kans. De Scheldeprijs is een sprintklassieker en uiteraard zou het fijn zijn om mijn naam toe te voegen aan de erelijst. Ik kan alvast rekenen op een goede trein om me naar de finish te loodsen. Ik acht het onwaarschijnlijk dat de wedstrijd niet zou eindigen met een massasprint."

Maar de concurrentie is altijd groot voor de sprinters. "Er staan heel wat sterke sprinters aan de start, die deze kans niet willen laten schieten. Voor veel andere renners is deze wedstrijd een voorbereiding op Parijs-Roubaix. Het gaat normaal droog blijven. Daar ben ik blij om, maar het is geen garantie dat er niet gevallen wordt", besluit Greipel.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

06/03/2021 Strade Bianche
07/03/2021 Paris-Nice
10/03/2021 - 16/03/2021 Tirreno-Adriatico
17/03/2021 Nokere Koerse
19/03/2021 Bredene Koksijde Classic

Nieuwste reacties