Boonen op allerlaatste persconferentie: "Het stopt enkel voor mij, hé. Het peloton moet niet aan mij denken zondag"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 11 reacties
Boonen op allerlaatste persconferentie: "Het stopt enkel voor mij, hé. Het peloton moet niet aan mij denken zondag"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Tom Boonen heeft bij hoofdsponsor Quick-Step vandaag zijn allerlaatste persconferentie als profrenner voor een koers gegeven. Het enige waarmee Boonen in zijn hoofd zit, is zijn laatste deelname aan Parijs-Roubaix.

Boonen werd woensdag in zijn allerlaatste koers op Belgische bodem - de Scheldeprijs - in de bloemetjes gezet. "Gisteren was een erg speciale dag", opent Boonen. "Een hele emotionele dag als Kempenaar en Antwerpenaar, maar nu ligt mijn focus volledig op Roubaix. Dat is het enige waar ik momenteel mee bezig ben."

Er zal net zoals de afgelopen jaren in Roubaix veel naar Boonen gekeken worden. Wat als zijn ploegmaats voorop zitten en hij in een achtervolgend groepje? "Ik zal proberen niet in zo'n situatie terecht te komen", lacht Boonen. "Het stopt enkel voor mij, hé. Het peloton moet niet aan mij denken zondag."

"Ze weten dat ik de renner ben die ze moeten volgen. Ze zullen sowieso tegen mij rijden, maar ik zal mijn focus niet verliezen", weet de ervaren pion van Patrick Lefevere. "Of ik spijt heb van mijn beslissing om te stoppen? Ik heb die beslissing vorig jaar gemaakt en ik sta er nog steeds achter."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties